Tó-retró

Egy újabb csokor balatoni lázálomterv a 60-as évekből

2019. április 03. - drkardos

Láthatatlan halszafari, Árpádkori bungalósor és mesterséges gejzírek vetekedtek a tómederbe szánt közúti alagúttal és egy galamb-szigeti revüklubbal. Nagyra törő tervek a Kádár-korból. 

 lazalmok1.jpg

A kép csak illusztráció, az Erzsébet híd építésénél készült

Fotó: Fortepan/ Bambi

 

A hatvanas évek második felét méltán nevezhetjük a Balaton aranykorának, hiszen ebben az időszakban olyan építési láz söpört végig a tó partjain, amihez foghatót sem előtte sem azóta nem látott a magyar tenger. A jelenleg is működő szállodák és kempingek túlnyomó része ennek az időszaknak köszönheti a létét, mint ahogyan az üdülőterületek közművesítése is akkoriban zajlott le. Azonban – ahogyan az gyakorta megesik – a balatoni láz által feltüzelt lelkesedésükben a mérnökök és döntéshozók néha átestek a ló túloldalára, aminek hozományaként jó pár földtől elrugaszkodott ötlet is napvilágot látott. Korábban már írtunk a balatoni Dubai, badacsonyi síközpont, a Fonyódra tervezett hévízi tó, illetve a balatoni Las Vegas elképzeléseiről (a cikkek a linkeken érhetőek el), ám ezeken kívül is akadt elképesztő ötlet bőségesen. Lássunk hát egy csokorra valót!

            Híd a Balaton felett vagy alagút alatta: Idén, április 1-én végigsöpört a magyar sajtón az az április tréfa, miszerint hidat fognak építeni kedvenc tavunk felett. Azonban a hatvanas évek közepén ezt az ötletet teljesen komolyan fontolgatták. Az elképzelt alkotmány a tó legkeskenyebb részén, Szántód és Tihany között feszült volna, tehermentesítve az ottani átkelőhajózást és a korábbinál jobban bekapcsolva az üdültetés vérkeringésébe kevésbé aktív északi partot. A terv egészen 1972-ig folyamatosan terítéken volt, ám akkor a kormányzat kimondta a végső szót az ügyben. Álláspontjuk szerint a híd elcsúfította volna a tó látképét és teljesen ellehetetlenítette volna a kelet-nyugati irányú hajózást, míg az ország közlekedése szempontjából gyakorlatilag semmilyen jelentőséggel sem bírt. Ugyanakkor nem zárkóztak el egy ugyanezen a nyomvonalon létesített, mederben futó alagút ötletétől, már csak azért sem, mert Budapesten éppen akkoriban fúrták a metró alagutakat – köztük a Duna alatt futó szakaszt is – így a tapasztalat és a felszerelés is rendelkezésre állt volna a projekthez. Ez az ötlet végül valószínűleg a horribilis költségek miatt múlt ki szép csendben.

            Kaszinó és revüklub a Galamb-szigeten: A Szántódhoz közeli Földvár is sikeresen megúszott egy ötletet, bár a kikötő közepén található Galamb-szigettel kapcsolatos elképzelésre nem legyinthetünk egyértelműen. Ez akár még be is válhatott volna. 1966-ban az Országos Idegenforgalmi Hivatal és a Balatoni Intéző Bizottságközösen írt ki pályázatot egy világszínvonalú szórakoztató komplexum tervezésére az aprócska földdarabon. Ekkorra ugyanis a külföldi vendégek száma komoly növekedésnek indult, és a felelős szervek felismerték, hogy – megfelelő programok hiányában – sokkal kevesebbet költenek itt, mint amennyit szeretnének. A győztes pályázat – melyet 18 ezer forinttal jutalmaztak – cukrászdát, kerthelyiséget, bárt, kaszinót, cigányzenés vacsorázóhelyet és revüműsorok lebonyolítását lehetővé tévő 300 fős nightclubot képzelt a szigetre. Az építkezés megkezdését előbb 1967-re, majd 68-ra tolták, végül lemondtak róla, ahogyan a közelbe tervezett, a siófokira hasonlító szállodasorról is.     

lazalmok2.jpg

A háttérben a Galamb-sziget 

Fotó: Fortepan/ Zsilinszky Sándor

 

            Gejzírek és Árpádkori Bungalók: Ha már a híd kapcsán szóba került Tihany, akkor említsük meg az oda tervezett ötleteket is. Az itteni lázálmok kiötlői abból a tényből indultak ki, hogy a félszigeten régebben komoly vulkanikus tevékenység folyt, melynek folyományaként tucatszám lövelltek a magasba a gejzírek. Mivel Izlandon ezek a látványosságok komoly vonzerőt jelentenek, így itthon is komoly bevételi forrást jelenthettek volna. Ehhez csupán néhány száz (ezer?) métert kellett volna lefúrni, hogy újra működésbe lépjenek a hőforrások. A látványosság mellé egy Árpádkori bőrsátrakból álló komplexumot is elképzeltek, ahol a gejzírnézésben megfáradt turisták szállhattak volna meg, majd a kikötőbe (hídfőhöz?) a budavárihoz hasonló siklóval ereszkedhettek volna le, megcsodálva a panorámát.

            Szántóföldek a tó helyén: Az 1800-as években egy osztrák hadmérnök vetette fel, hogy a feleslegesen nagy helyet foglaló tavat egyszerűen le kellene csapolni, mivel jóval nagyobb hasznot hajtana a kiváló talaj szántőföldként való művelése. Az úriember komoly tudásanyagot és részletesen kidolgozott tervrajzokat lobogtatva, hosszú évekig járt a magyar kormány nyakára a lázálmaival.

            Láthatatlan halszafari: Végezetül egy újabb érdekes elképzelés. Egy vállalkozó szellemű hobbimérnök azzal az ötlettel állt elő, hogy építeni kellene egy tengeralattjárót a tóba, mellyel hal- és élővilágmegfigyelő túrákat lehetett volna tartani. Bár ma már a legtöbb tengerparti üdülőhelyen szolgálnak ilyen alkalmatosságok, a hatvanas években anyagilag és műszakilag is komoly nehézségekbe ütközött volna egy ilyen hajó megépítése. Ám a legfontosabb érvre, mely elkerülte az önjelölt Némó kapitány figyelmét, a Balatoni Intéző Bizottság hívta fel a figyelmét. Nevezetesen, hogy a Balaton vize meglehetősen zavaros a tengerekhez képest, így egy ilyen túra nem kecsegtetne túl sok látványossággal...

További érdekességekért, képekért és nettó retró életérzésért látogassa meg Facebook oldalunkat!   

A bejegyzés trackback címe:

https://toretro.blog.hu/api/trackback/id/tr2414735621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frisnyák Zs. 2019.04.04. 06:26:38

Honnét veszed, hogy a mederben futó alagút ötletétől "nem zárkóztak el"? Valamit nagyon félreolvashattál, ilyen kormányterv soha sem volt.

bontottcsirke 2019.04.04. 09:29:09

Vitorlázni, horgászni kitűnő hely lenne, ha nem építették volna be a partszakaszokat.

konrada 2019.04.04. 09:29:23

"Szántód egy másik ötletet is sikeresen megúszott, bár a kikötő közepén található Galamb-szigettel"

Annektálta Szántód Balatonföldvárt???

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2019.04.04. 09:33:42

A kaszinó és revüklub valamint a gejzíres-sátras ötlet nem hülyeség, ha meg lehet valósítani. A turisták mindig valami fantasztikus baromságra vágynak. ha megadod nekik, akkor kaszálsz. Az USA is tele van ilyen kamulátványossággal, és harapnak rá a népek.

A szántóföldek kialakítása sajnos valóság, sőt, azt kell, hogy mondjam, meg is valósult. Persze nem pont a Balatonnal történt, hanem Magyarország teljes területén mindenhol. A szántóföldek miatt lecsapoltak MINDENT, de ezt szó szerint. Békés megye régebben egyenlő volt a Tiszával, a Sárközben mindenhol kis csatornák, halastavak voltak. Ez ment mind a kukába. Aztán ha megnézzük pl. a Tisza-tavat, akkor láthatjuk, hogy igaz, hogy a szántóföld 100-200 évig kasza volt, de most meg a turizmus az, de sajnos visszacsinálni már nem lehet a régi tájképet. Ajánlom Andrásfaly Bertalan ide vonatkozó művét (A Duna mente népeinek ártéri gazdálkodása).

steery 2019.04.04. 13:54:08

Aminek jelenleg realitása volna, az egy vagy több úszó mesterséges sziget telepítése a tóra, amik csekély merülésűek (maximum: 1 méter), nagy felületűek, tagolt partvonalúak és vannak rajtuk homokos strandok, vízicsúszdás élményparkok, hajókikötők, fás ligetek, földszintes nyaralók, hotelek, éttermek, bárok, színházak, szórakozóhelyek, helikopter leszállópályák, kilátótornyok, stb. És vontatókkal ide-oda lehet mozgatni őket, a kívánalmaknak megfelelően. 2-300 méter átmérőjűek lehetnének, teljesen környezetbarát üzemeléssel (nap és szél energia). Vihar idején függőleges cölöpökkel lehorgonyozhatók a sekély mederben. Ez segítené a magyar hajóépítő kapacitás fenntartását, exkluzív turisztikai látványosság lenne és a hajóforgalmat sem zavarná, hisz bármikor félreállhat a vitorlásversenyek útjából. És szerintem 1 stadion árából kijön.

Terézágyú 2019.04.05. 09:40:17

És arra is vót terv, hogy teljesen építsék körbe a Balatont?....
Mert ez lassan megvalósul ugyebár...
süti beállítások módosítása